woensdag 28 oktober 2009

Sjaaltjes

De winter doet stilaan zijn intrede en we hadden een jarige dus ... sjaaltjes maken.
Ik had vroeger al verschillend sjaals gemaakt (volledig gevilt), daar had ik nu de tijd niet voor, het moest snel en simpel zijn.

Ik had ooit bij De Banier vilten pads gekocht, deze kwamen nu goed van pas. Dat geeft snel resultaat, eventueel in een verfbadje en klaar. Dat was het plan.
Ik gebruikte een zijden sjaal en legde daar de pads op en vilten maar. Het grootste probleem bij vilten vind ik, "zit het wel vast genoeg?"
Om zeker te zijn dat alles goed vast zou zitten stopte ik de sjaal (van 2 meter) in de wasmachine bij een 40°C was.

Ik maakte ook een tweede exemplaar maar hier ging ik anders te werk, ik knipte uit wolvilt twee lange slinger met bolletjes van zo'n 2 meter. Ik stikte beide op elkaar, ook deze stopte ik in de 40°C was.

Dan moet je wel even wachten op het resultaat, maar ik heb genoeg andere dingen te doen, dus die tijd was snel om.

Het resultaat: in de wasmachine vind je dan 2 bolletjes, na wat trekken en sleuren kreeg ik volgende resultaat (nu nog ongeveer 1 meter lang)


Ik wist niet goed in welke kleur ik de zijden sjaal zou verven, dus liet ik hem naturel en gaf de keuze aan de jarige. (ik heb toch heel wat kleuren liggen, dus de keuze was groot), maar naturel werd goed bevonden, dus mijn werk zat erop.
Alles mooi ingepakt (niet dat dat mijn sterkste kant is) en pakje bezorgen. De jarige was er blij mee, dus was ik ook blij.

dinsdag 27 oktober 2009

Give Away

Van het luiertasje zijn al verschillende versies verschenen. Ik vind het een leuk en gemakkelijk te maken pakje.
Iedereen in mijn omgeving is dus gewaarschuwd, ... moet je binnenkort bevallen dan weet je al waaraan je je kan verwachten.
Nu is het pakjes tijd om iedereen de kans te geven om te genieten van dit leuke luiertasje.

Ik weet dat kikkertjes in zijn, maar aan gebrek aan kikkertjes zijn het koetjes geworden.
Zij die interesse hebben in dit leuke tasje, laat een berichtje achter voor 4 november en dan kan dit tasje het uwe worden.
By the way: dit is er eentje in toille ciree

Nieuwe kleedjes

Louise haar garderobe moet een beetje worden bijgevuld, ik had al een tijdje een super leuk stofje liggen (tricot) dat zou er eindelijk aan moeten geloven.
Een super simpel kleedje en een simpel rokje, dat moet wel te doen zijn!

Aangezien ze nog steeds niet loopt (gewoon een beetje lui) vindt ze die kleedjes en rokjes wel niet zo super om mee rond te kruipen. Ze blijft er telkens met haar knie in vast zitten. Maar ja, ze moet ook wel eens wat anders aandoen dan een broek.
Het is dus hoog tijd dat ze begint te lopen. (ze zet al wel dat ene pasje van de zetel naar de tafel maar meer dan dat doet ze niet)

Hier het resultaat van het kleedje (de drukknopjes moet ik er nog op zetten)


Het rokje moet nog even onder de overlock en dan kan ze het aandoen.

Nu ik de foto zie, zie ik dat de kleur van de onderrok en de kleur van de tailleband niet zo goed bij elkaar gaan. We zullen dan maar een t-shirt aandoen die dit kan camoefleren.

vrijdag 23 oktober 2009

Slofjes

Deze slofjes vond ik super en heb ze dan ook direct gemaakt (allé proberen te maken).
Louise is gek van schoenen (dat begint al vroeg). Elke keer er schoenen haar pad kruisen, neemt ze ze op, bekijkt ze aan alle kanten, zet ze weg en bekijkt ze opnieuw. Zo schattig om zien. Soit.
Ik weet dat Louise een maatje 22 heeft, maar hoeveel centimeter is dat. Na een beetje "GOOGLEN" vond ik het --> +/- 15 cm. Dit is nu zo groot, maar ja het zal dan zo wel zijn zeker. Het patroon aangepast, dan knippen en naaien.

Ik had geen dikke vilt in huis en naar De Banier rijden was ook geen optie. Ik had nog wel stukjes leder, dus lederen slofjes.

Knal blauwe slofjes met een groene ster! Achteraf gezien had ik beter een bloem gebruikt, maar dat is dan voor het volgend paar. (als ze gek is van deze slofjes dan zullen we er zeker niet te lang mee wachten)

Het eerste slofje is klaar maar het is zo breed, we zullen haar straks eens laten passen en zien wie het schoentje past.

met vervolg!

woensdag 21 oktober 2009

Tasje

Ik vond op de blog van eloleo een patroon voor een tasje, het leuk me iets heel simpel. Beetje rekenen (want de afmetingen stonden in inches), dan tekenen en knippen.
Ik maakte het in wolvilt dat ik ooit gekocht had. Het was een leuke tas (heb er geen foto's van gemaakt). Ik besloot toen om het tasje in de wasmachine te stoppen en dan maar afwachten wat het resultaat zou zijn.

Een uurtje later haal ik een hoopje uit de wasmachine en begin er langs alle kanten aan te trekken. Het ding moest toch terug een beetje model krijgen he!
Het resultaat, een klein schattig zakje.



Ik had het aan de kinderstoel gehangen en vroeg me nog af wat ik er verder mee zou doen. Toen de kids hun middagslaapje gedaan hadden was het duidelijk wat de toekomst voor deze tas zou brengen ... Dochterlief had het tasje genomen en allemaal blokjes in verzameld ... Dus het tasje heeft een bestemming, ze crosst er het hele huis mee af en stopt er allerlei toffe dingen in. Leuk toch!!

dinsdag 20 oktober 2009

't Zijn zo'n schatjes!

Schatjes, ja echte schatjes die kindjes van jullie. Super he dat ze zoiets zeggen, maar waarom komen ze 's nachts nooit eens kijken naar die schatjes? Dan kunnen ze hen bederven met allerlei dingen, die mama en papa 's nachts niet willen doen...

Ja onze tweeling is ondertussen al meer dan één jaar en toch kunnen ze 's nachts nog altijd knappe concerten geven.

Onze dochter vindt het super leuk om in het midden van de nacht haar keel open te zetten (van 3.30u tot 4.30u) en dan geeft ze het op. Echt een schatje als je ze ziet zene, vooral als ze concert geeft. Ondertussen hebben we een reisbedje in de badkamer staan. Je zou denken dat één nachtje in de badkamer wel voldoende zou zijn, maar dat bedje staat er meer wel dan niet. Ooit zal het wel beteren, ... ik ben wachtende.

Onze kleinste zoon kan het ook en hij blijft ook volhouden. Straf he. Waarom?

De oudste vindt het leuk om bij mama en papa in bed te liggen, maar mama en papa slapen dan niet meer, dus niet echt een aanrader! Ach ja, zo heeft elke leeftijd wel iets zeker!!

dinsdag 13 oktober 2009

Roos, je pakje komt eraan

Roos is ondertussen al een maand oud. Wat een geluk dat ze klein en fijn is in tegenstelling tot onze meid, want anders zou het bodyke niet meer passen. Het pakje is al een tijdje klaar maar is heel de tijd blijven liggen.
Roos met veel plezier gemaakt, hopelijk heb je er super veel plezier van en mama natuurlijk ook.


maandag 12 oktober 2009

Luiertasje

Ikea stoffen zijn HIP.
Eloleo maakt er knappe dingen mee, dat gaf me inspiratie voor het luiertasje voor mijn schoonzus.
Het patroon van het luiertasje vind je bij Mme Zsazsa.

maandag 5 oktober 2009

Pijn?

De eerste stappen zijn altijd een beetje moeilijk maar moest hij nu echt daar vallen?






We zijn wel voor dat valpartijtje 4 keer naar de dokter kunnen gaan, want die strips vond hij toch niet zo tof. Ze er telkens aftrekken was veel leuker! Heel avontuur, de volgende keer (hopelijk nooit) zal het naaien worden en niet plakken.


Het hield de kleine spruit niet tegen om toch op het springkasteel rond te kruipen, te vallen, te staan, te hangen ....

vrijdag 2 oktober 2009

Abel

Liep ik vorige week voorbij de boekenwinkel en wat zie ik daar in de etalage liggen:


Ik dacht meteen aan Mme ZsaZsa, maar jullie kenden het misschien al ... voor mij was het nieuw.
Meer info

Stockverkoop II

De ene stockverkoop heb ik juist vermeld en de volgende komt al in de mailbox

DRIES VAN NOTEN

VERKOOP STOFFEN & KLEDING
VORIGE SEIZOENEN


Woensdag 21/10/09
Donderdag 22/10/2009
Vrijdag 23/10/09
van 13u tot 18u

Zaterdag 24/10/2009
Zondag 25/10/2009
van 10u tot 17u

Godefriduskaai 36 2000 Antwerpen

donderdag 1 oktober 2009

Stoffenverkoop


Volgende week stoffenverkoop bij FRAGILE

Ik hoop leuke stofjes te vinden! Iemand ervaring?